Černá barva v koupelně

Černá barva v koupelně může působit velmi dobře. I když si mnozí myslí, že je depresivní a vyhýbají se jí při zařizování domova, není to pravidlem. V malých prostorách se černá nedoporučuje, ale ve velké nebo dobře osvětlené koupelně může vypadat elegantně a nadčasově.

Podlaha a stěny?

Černou můžete v koupelně použít na několika místech, například na kachlích. Černé kachle na podlaze by měly být kombinovány s velmi světlým odstínem na stěnách. Černobílé koupelny byly kdysi populární, ale bílá může černou příliš zvýraznit, což může působit chladně. Lepší je kombinovat černou s béžovou nebo pastelovými barvami, případně s imitací dřeva.

Při použití černé na stěnách buďte opatrní, aby se místnost nezdála menší. Není vhodné obložit všechny čtyři stěny černými kachličkami. Pokud chcete černý obklad, umístěte ho na stěny s nejvíce slunečním světlem, naproti oknu.

Umyvadlo a vana

Pokud máte rádi černou v koupelně, ale obáváte se obkladů, můžete zvolit černou sanitu. Černé vany a umyvadla jsou netradiční, ale ve správné kombinaci vypadají vkusně. Nevýhodou může být větší údržba kvůli vápenité vodě, která na černé sanitě zanechává stopy. Černé umyvadlo nebo vanu doplněné zlatou baterií a obkladem imitujícím bílý mramor však může vypadat luxusně a dát vaší koupelně vzhled hodný celebrit.

Myslete i na detaily

Černá nemusí být vždy dominantní, někdy stačí, když se objeví jen na několika doplňcích.

Domů » Černá barva v koupelně
Previous post Malířské a natěračské práce ve Vršovicích
Next post Vymalování bytu na klíč

Další články

Napsat komentář